Livet på skolen

Hvad skal du gøre, hvis du bliver syg?

Film fra Sundhedsstyrelsen, 7. juli 2020:

Sundhedsstyrelsens generelle råd

Holte-Hus er ikke kun en efterskole. Vi har mange dag-elever der møder hver morgen og tager hjem når skoledagen er slut. Men alligevel er det anderledes at gå her som dagelev end på en almindelig skole. Du er meget velkommen til at deltage i de aktiviteter der er på kollegiet – lektiecafé, aftente og øvrige aktiviter. Og det er ikke mange almindelige skoler, der tilbyder så god en frokost hver dag.

Kollegiet

Holte-Hus Efterskole er en skole med både dagelever og kostelever. På skolens kollegium bor 40 elever. Vi har både ene – dobbelt og tremandsværelser, hvor flere elever bor sammen. Der er mulighed for at bytte rundt og evt. få en ny værelseskammerat i løbet af skoleåret. Kollegieeleverne har i løbet af ugen div. pligter i form af rengøring på skolen. De er inddelt i 9 hold bestående af 3-4 elever.

Kollegieeleverne deltager i kollegiemøder ca. 1 gang om måneden.

Dagen starter kl. 6.50 om morgenen. Inden morgenmad kl. 8, vil nattevagten tjekke elevernes værelser. Der er frugtfrikvarter kl. 10.10 og frokost kl. 11.05 og kl. 12.00. Når skoledagen/undervisningen er slut senest kl. 16, vil der være 2 lærere, der har tilsyn med vores elever. En nattevagt, som sover på skolen og en aftenvagt, der går kl. 23, når der er sagt godnat. Vi spiser aftensmad kl. 17.00. Kollegieeleverne har stille-/lektietime på deres værelser hver dag fra kl. 18-19. Vagtlærerne er altid klar til at hjælpe med lektier og lign, hvis der er brug for det. Kl. 20.00 er der aften-the med boller eller kage til dem, der har lyst. Kl. 22.00 skal alle være på deres værelser og kl. 22.30 siger vi god nat.

Vi bor skønt i Holte. Vi har skov og sø i nærheden. Så der er god mulighed for at bruge naturen i fritiden. I fritiden har eleverne mulighed for en masse udendørsaktiviteter.

På skolen har vi basketbane, samt plæne med multibane til div. boldspil. Ud over dette har vi på skolen: 8 mountainbikes, der står parkeret i cykelværkstedet klar til ture rundt om Furesøen, 8 kanoer til at sejle på den, billard, bordfodbold, spilleskab med en masse spil, indendørs/udendørs bordtennis, mulighed for at spille play-station og Wii, samt fælles fjernsyn i Pejsestuen. Vi har også et motionsrum med div. træningsudstyr og et fuldt udstyret musiklokale til fri afbenyttelse.

Holte-Hus Efterskole har et godt samarbejde med Rudersdal ungdomsskole. Her kan de unge mennesker melde sig til mange spændende aktiviteter i efteråret og vinteren som fx knallertkørekort, Zumba, Parqour, adventure, fitness m.m.